lördag 21 februari 2009

SEB

Har följt denna aktie nogsamt det sista och den har backat, men inte till min köporers pris på 35kr så igår föll tålamodet och jag köpte 250 för 36.8. Men det var värt. Aktien går upp och ner och årslägsta är på 32 så det känns köpvärt.

söndag 15 februari 2009

SEB

Har ej fått igenom min order på SEB, kan bara inse att jag klev in på köpmarknaden ett par dagar för sent, den stod i 35.80 samma dag som jag la ordern och sen dess har den stigit upp till 50 kr... Tänkte rätt men för trögt....
Det är roligt att innehavet har ökat, även om jag fortfarande ligger big minus, så minskar den procenten iallafall lite. Men samtidigt är jag köpsugen igen och skulle välkomna en lite dipp....
Är inte längre orolig för mina förluster.. Är dock förvånad att den ekonomiska krisen inte gjort mer avtryck på bostadsmarknaden... Visst är räntan sänkt men ändå..... Det är fortfarande miljoner man lånar och budgivningen är rena luften, vissa hus får mer luftpriser än andra.
Undrar om vi inte har sett den dippen än, kommer den när alla dessa uppsagda bli reella och deras inkomster faktiskt består av A-kassa.... Jag undrar jag. Det kan inte vara möjligt att många kan fortsätta köpa dyra bostäder när börsen rasat och arbetsmarknaden skakar. Kanske är det den sista kullen hus och huslösa familjer som snurrar nu för att snart köra helt och totalt fast....

Boxboll

Hej alla och förlåt att jag inte skrivit på ett tag, har helt saknat inspiration och haft huvudet fullt av annat. Det blir så ibland och då är det skönt att man kan pausa.
Har sista veckorna befunnit mig i ingemansland där tiden bara har gått, har nya uppgifter på jobbet sen nyår och blir ganska trött av allt nytt, men det är väldigt roligt och inspirerande också. Har dock hållt i träningen, det ger enormt av positiv energi. Fick även en boxboll av min kärlek, som hänger ute i ladan, ska gå ut och premiärboxas nu. Har även åkt lite pulka.
Idag har jag saknat en uppsättning löparskidor. Tio minus, knallblå himmel och sol- det är inte många sådana dagar på ett år. Har sen en tid tänkt att köpa men det har inte blivit av. Cykel och löparskidor är något som jag tycker borde ingå i en fyrtioårings basutrustning - men icke....
Är inte en människa som handlar mycket prylar, dock har jag full ridutrustning och en bikini:)
Men nästa lördag ska jag försöka köpa skidor, eftersom dessa skidåkar dagar är så få så behöver jag inget märkvärdigt, kanske hittar jag ett par fina begagnade på second hand eller på loppis.
Idag har varit en bra aktivitetsdag och jag tror det beror på vädret, först en skogspromenad med bingo och tipsrunda på ca 3 km, sen pulkan och nu boxning.
Har käkat enligt GI ett tag, ganska bra tag faktiskt. Gick ner tre kg före jul men slarvade sen grandiost över julen och tog upp det igen i mitten på januari och nu har det verkligen stått helt still. Läser med stora ögon om de Gi ätare som rasar i vikt, och det blir en enorm skillnad men har nu dock insett att jag inte är en av dessa. Även om jag inte äter makaroner,potatis och bröd så händer nada. Har förstått att jag nu måste avancera min ansträngning och öka på träning och minska mina Gi anpassade portioner... Ska prova detta och funkar inte det så blir det viktväktarna -den enda bantning som jag lyckats med......

onsdag 4 februari 2009

Träningen

går framåt och jag har varit iväg ett par tre ggr i veckan, det är otroligt skojigt med aerobics.
Den lurar mig, jag tycker att det är så skoj så jag funderar inte på att det är jobbigt.
Jag är inte heller varken sämst, tjockast, har sämst koordination eller minne för steg-kombinationer. Bara en sån sak:)
Den får mig att känna mig stark,nyttig och frisk. Den gör undervärk för ett ansträngt psyke. Den tar bort eventuella aggressioner. Med mera med mera. Så det här ska jag hålla i nu.

Seb

Hej och ursäkta att jag inte skrivit på ett tag, det är mycket just nu och inspirationen har inte infunnit sig.
Månadssammanställning har jag inte heller gjort på några månader och det av den anledningen att det är så tråkigt när man går back pga av vikande börskurser. Hur man än sparar.
Men visst har det hämtat sig lite efter jul där med. Jag har haft en bra lön då en ackumulerad
löneförhöjning delades ut och jag fick en full lön för första gången sen i september.
Idag har jag lagt en köporder a 250 st på SEB. Har inga bankaktier och vill ha det. Att jag valde den banken beror på att jag tror att de klarar sig bäst undan krisen. De ska eventuellt även ha en nyemission. De har en stark kvinnlig vd, Annika Falkengren och jag tycker att jag kan lita på hennes kompetens. Men vad vet jag? Någonstans måste jag ändå tro på vad jag gör och eventuella börstips av experter i media har jag slutat tro på, learned the hard way.
Jag la en köpkurs på 35 kr, den stod som lägst i 35.80 idag men gick upp.
Räknar med en emission på 1:1 och får då 500 st.